Μια ακόμη φοβερή συνταγή του Chef Άκη Πετρετζίκη. Νόστιμη, οικονομική και γρήγορη.
ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ:
Για την σως
- Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το ξύσμα από το λεμόνι, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, τον δυόσμο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το ούζο, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στη άκρη.
- Το γιαούρτι πρέπει να είναι στραγγιστό για να απορροφήσει την υγρασία από τα υπόλοιπα υλικά.
Για τα κεφτεδάκια
- Σε ένα μπολ με νερό, βάζουμε το ψωμί για να μουλιάσει.
- Στύβουμε καλά με τα χέρια μας ώστε να φύγει όλο το νερό και μεταφέρουμε σε ένα άλλο μπολ.
- Προσθέτουμε τον χοιρινό και τον μοσχαρίσιο κιμά, τα αυγά, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, τη ρίγανη, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τον δυόσμο ψιλοκομμένο, το κύμινο, το ούζο, πιπέρι, το αλάτι, 3 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Σημαντικό να αλατίσουμε τον κιμά γιατί δεν μπορούμε να προσθέσουμε αλάτι μετά το τηγάνισμα.
- Βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα, καλυμμένο με διάφανη μεμβράνη.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι με ηλιέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να κάψει. Θέλουμε το ηλιέλαιο να καλύπτει τα κεφτεδάκια όταν θα τηγανίζονται.
- Πλάθουμε σε 20 μπαλάκια (20-25 γρ. το κάθε ένα) και τα περνάμε από το αλεύρι.
- Φροντίζουμε να φύγει το παραπανίσιο αλεύρι και τα βάζουμε σε δύο δόσεις στο τηγάνι με το καυτό ηλιέλαιο.
- Τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
- Αφαιρούμε και τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί ώστε να φύγει το περιττό λάδι.
- Σερβίρουμε με τις τηγανητές πατάτες, τη σως και φύλλα δυόσμου.