Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

ΑΚΗΣ ΠΕΤΡΕΤΖΙΚΗΣ : ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΣΕ 15'

ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΣΕ 15'


Πιο γρήγορο και από το να παραγγείλετε πίτσα…
Έχετε τα υλικά έτοιμα για να μην χάνετε χρόνο..


  • Ρίχνουμε 3 κ.σ. λάδι σε μια κατσαρολίτσα, σε χαμηλή φωτιά, και ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα. Προσθέτουμε τα μπουκετάκια από το μπρόκολο μέχρι να μαλακώσουν.
  • Προσθέτουμε τα μανιτάρια και την πανσέτα κομμένη σε κύβους. Σοτάρουμε για 2 λεπτά. Ρίχνουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα.
  • Ρίχνουμε το κρασί και ανακατεύουμε καλά ξύνοντας τον πάτο της κατσαρόλας με την κουτάλα μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, ρίχνουμε και τον ζωμό και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 5-6 λεπτά και προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα.
  • Τσεκάρουμε να δούμε αν έχει βράσει το ζυμαρικό και τα υγρά να έχουν απορροφηθεί. Πρέπει να είναι "al dente".
  • Τρίβουμε λίγο πιπέρι και αφαιρούμε από τη φωτιά.
  • Αφήνουμε σκεπασμένο 2-3 λεπτά πριν σερβίρουμε με παρμεζάνα τριμμένη ή τυρί κρέμα.


https://akispetretzikis.com/el/categories/ryzi-rizoto-kritharaki-patates/kritharoto-se-15-lepta