Μια παιχνιδιάρα και νόστιμη συνταγή του chef Άκη Πετρετζίκη:
https://akispetretzikis.com/el/categories/snak-santoyits/tylichth-omeleta-me-tyri-kai-galopoyla
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε
ένα μπολ βάζουμε τα αυγά, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με σύρμα χειρός
μέχρι να σπάσουν καλά οι κρόκοι. Το μείγμα είναι έτοιμο όταν δεν μένει
καθόλου αυγό στο σύρμα.
- Τοποθετούμε
ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε 1 κ.σ.
ελαιόλαδο και το απλώνουμε με τη βοήθεια ενός πινέλου.
- Παίρνουμε
λίγο από το μείγμα με τα αυγά με μία κουτάλα και το βάζουμε στο τηγάνι.
- Βάζουμε
30 γρ. γαλοπούλα σε κομμάτια, 60 γρ. από τα τριμμένα τυριά, 60 γρ. κόκκινη
πιπεριά κομμένη σε κυβάκια και λίγη ρίγανη.
- Αφήνουμε
2-3 λεπτά να ψηθεί και τη μεταφέρουμε ανοιχτή σε ξύλο κοπής.
- Τυλίγουμε
τη μισή και αφήνουμε στην άκρη.
- Μεταφέρουμε
το τηγάνι ξανά στη φωτιά και βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και άλλη μία κουτάλα
από το μείγμα.
- Προσθέτουμε
30 γρ. γαλοπούλα σε κομμάτια, 60 γρ. τριμμένο τυρί, 60 γρ. κόκκινη πιπεριά
σε κυβάκια και λίγη ρίγανη.
- Μόλις
ψηθεί την μεταφέρουμε ανοιχτή στο ξύλο κοπής φροντίζοντας η άκρη της να
ακουμπάει στην άκρη της προηγούμενης ομελέτας.
- Τυλίγουμε
την πρώτη ομελέτα μαζί με την δεύτερη αφήνοντας πάλι κενό για να βάλουμε
την τρίτη .
- Μεταφέρουμε
το ίδιο τηγάνι στη φωτιά και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να
έχουμε 5 ομελέτες.
- Τυλίγουμε
τις ομελέτες μέχρι να έχουμε ένα ρολό από 5 ομελέτες.
- Παίρνουμε
2 φύλλα από αλουμινόχαρτο, μεταφέρουμε το ρολό από τις ομελέτες και τις
τυλίγουμε σαν καραμέλα.
- Αφήνουμε
5 λεπτά να ξεκουραστεί και να δέσει.
- Ξετυλίγουμε
και κόβουμε με πριονωτό μαχαίρι σε ροδέλες.
- Σερβίρουμε
με τη ρόκα, 1 κ.σ. ελαιόλαδο και πιπέρι.