Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

ΑΚΗΣ: ΤΥΛΙΧΤΗ ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ

Μια παιχνιδιάρα και νόστιμη  συνταγή του chef Άκη Πετρετζίκη:




Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με σύρμα χειρός μέχρι να σπάσουν καλά οι κρόκοι. Το μείγμα είναι έτοιμο όταν δεν μένει καθόλου αυγό στο σύρμα.
  • Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και το απλώνουμε με τη βοήθεια ενός πινέλου.
  • Παίρνουμε λίγο από το μείγμα με τα αυγά με μία κουτάλα και το βάζουμε στο τηγάνι.
  • Βάζουμε 30 γρ. γαλοπούλα σε κομμάτια, 60 γρ. από τα τριμμένα τυριά, 60 γρ. κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια και λίγη ρίγανη.
  • Αφήνουμε 2-3 λεπτά να ψηθεί και τη μεταφέρουμε ανοιχτή σε ξύλο κοπής.
  • Τυλίγουμε τη μισή και αφήνουμε στην άκρη.
  • Μεταφέρουμε το τηγάνι ξανά στη φωτιά και βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και άλλη μία κουτάλα από το μείγμα.
  • Προσθέτουμε 30 γρ. γαλοπούλα σε κομμάτια, 60 γρ. τριμμένο τυρί, 60 γρ. κόκκινη πιπεριά σε κυβάκια και λίγη ρίγανη.
  • Μόλις ψηθεί την μεταφέρουμε ανοιχτή στο ξύλο κοπής φροντίζοντας η άκρη της να ακουμπάει στην άκρη της προηγούμενης ομελέτας.
  • Τυλίγουμε την πρώτη ομελέτα μαζί με την δεύτερη αφήνοντας πάλι κενό για να βάλουμε την τρίτη .
  • Μεταφέρουμε το ίδιο τηγάνι στη φωτιά και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να έχουμε 5 ομελέτες.
  • Τυλίγουμε τις ομελέτες μέχρι να έχουμε ένα ρολό από 5 ομελέτες.
  • Παίρνουμε 2 φύλλα από αλουμινόχαρτο, μεταφέρουμε το ρολό από τις ομελέτες και τις τυλίγουμε σαν καραμέλα.
  • Αφήνουμε 5 λεπτά να ξεκουραστεί και να δέσει.
  • Ξετυλίγουμε και κόβουμε με πριονωτό μαχαίρι σε ροδέλες.
  • Σερβίρουμε με τη ρόκα, 1 κ.σ. ελαιόλαδο και πιπέρι.

https://akispetretzikis.com/el/categories/snak-santoyits/tylichth-omeleta-me-tyri-kai-galopoyla