Μια υπέροχη μακαρονάδα από τον εξαιρετικό chef Άκη Πετρετζίκη:
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
- Κόβουμε τα κολοκύθια σε μισοφέγγαρα.
- Κόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε λεπτές φέτες.
- Βάζουμε ελαιόλαδο στο τηγάνι και ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και 1 κ.σ. ζάχαρη. Σοτάρουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν.
- Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, τις σταφίδες, την κάπαρη.
- Σβήνουμε με το ξίδι και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα.
- Ρίχνουμε στο τηγάνι την τομάτα κονκασέ, τον κύβο και το νερό και σιγοβράζουμε για 10 -15 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα σπαγγέτι στο τηγάνι και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε με θυμάρι φρέσκο, ελαιόλαδο και πιπέρι.