Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

Ακης: Μακαρονάδα καπονάτα με κολοκύθια

Μια υπέροχη μακαρονάδα από τον εξαιρετικό chef  Άκη Πετρετζίκη:



Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
  • Κόβουμε τα κολοκύθια σε μισοφέγγαρα.
  • Κόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε  λεπτές φέτες.
  • Βάζουμε ελαιόλαδο στο τηγάνι και ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και 1 κ.σ. ζάχαρη. Σοτάρουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν.
  • Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, τις σταφίδες, την κάπαρη.
  • Σβήνουμε με το ξίδι και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα.
  • Ρίχνουμε στο τηγάνι την τομάτα κονκασέ, τον κύβο και το νερό και σιγοβράζουμε για 10 -15 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τα σπαγγέτι στο τηγάνι και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε με θυμάρι φρέσκο, ελαιόλαδο και πιπέρι.