Μεγάλη Τρίτη σήμερα, αλλά να προετοιμαζόμαστε....
Θα δούμε μια συνταγή του chef Άκη Πετρετζίκη, για την μαγειρίτσα. Εννοείται ότι η καλύτερη μαγειρίτσα είναι πάντοτε της μητέρας μας... Μετά από εκείνη έρχεται η συνταγή του Άκη!
Καλή σας απόλαυση:
-ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ-
- Πλένουμε καλά τη συκωταριά, τα πνευμόνια και τα εντεράκια.
- Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά με νερό και χυμό από 1 λεμόνι.
- Βράζουμε τις συκωταριές και τα εντεράκια για 10 λεπτά.
- Σουρώνουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
- Με ένα μαχαίρι, ψιλοκόβουμε τα συκωταριές και τα εντεράκια σε μικρά κομμάτια 2 εκατοστών.
- Σε ένα τηγάνι που έχουμε βάλει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά προσθέτουμε το λάδι και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμα.
- Προσθέτουμε τα κομμάτια της συκωταριάς και τα σοτάρουμε και αυτά πολύ καλά για 8-10 λεπτά.
- Σβήνουμε με το κονιάκ και το αφήνουμε να εξατμιστεί για 2-3 λεπτά.
- Προσθέτουμε το ζωμό και βράζουμε για 20-30 λεπτά.
- Αφού βράσει προσθέτουμε το κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο, τον άνηθο ψιλοκομμένο, το μαρούλι πλυμένο, καθαρισμένο και κομμένο σε χοντρά κομμάτια και τέλος το ρύζι.
- Βράζουμε για άλλα 15-20 λεπτά μέχρι το ρύζι να είναι έτοιμο.
- Όταν το ρύζι είναι έτοιμο ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.
- Χτυπάμε σε ένα μπολ με σύρμα χειρός τα αυγά με το χυμό και το ξύσμα από 2 λεμόνια και το αλάτι.
- Προσθέτουμε λίγο λίγο ζωμό από το φαγητό, ανακατεύουμε να πιάσει θερμοκρασία και έπειτα μεταφέρουμε το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα.
- Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με λίγο άνηθο και πιπέρι.