Ο αγαπημένος του "ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ" chef Άκης Πετρετζίκης, αποδεικνύει ότι η "μαγκιά" είναι στην απλότητα...
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Βάζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό που βράζει και βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή μείον ένα λεπτό.
- Παράλληλα, όση ώρα βράζουν τα μακαρόνια μας φτιάχνουμε τη σάλτσα μας.
- Σε μία ρηχή πλατιά κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο και το σκόρδο μας.
- Η φωτιά πρέπει να είναι χαμηλή για να μην καεί το ελαιόλαδο και για να μπορέσει το σκόρδο να βγάλει τα αρώματά του.
- Προσθέτουμε μέσα στο τηγάνι, το μπούκοβο (1-4 πρέζες ανάλογα την αρεσκεία μας), το φρέσκο θυμάρι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Μόλις δούμε ότι το σκόρδο αρχίζει να ξανθαίνει τότε η σάλτσα μας είναι έτοιμη.
- Παίρνουμε 2 κ.σ. από το νερό που βράζουν τα μακαρόνια και το ρίχνουμε στο τηγάνι.
- Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα προσθέτουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό, τον βασιλικό, την παρμεζάνα και αφήνουμε 5 λεπτά τα μακαρόνια μέχρι να απορροφήσουν τη σάλτσα.
- Ελέγχουμε αν χρειάζεται αλατοπίπερο και σερβίρουμε με έξτρα παρμεζάνα και φύλλα βασιλικού.