Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Πίτσα με μοτσαρέλα


Βάζουμε το νερό σε μπολ και προσθέτουμε τη μαγιά.
Αφήνουμε μερικά λεπτά μέχρι να αρχίσει να αφρίζει και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το αλεύρι. Ζυμώνουμε ελαφρώς με τα χέρια μέχρι να έχουμε μια μπάλα ζύμης.
Ανάβουμε τον φούρνο στους 220°C. Βάζουμε τη ζύμη σε μπολ, τη σκεπάζουμε με νωπό πανί και αφήνουμε το μπολ στην επιφάνεια της κουζίνας/φούρνου για 20-25 λεπτά, μέχρι το ζυμάρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Ανοίγουμε το ζυμάρι σε μορφή πίτσας, σε ένα ή δύο κομμάτια, και το μεταφέρουμε σε αντικολλητικό ρηχό ταψί, το οποίο πρώτα πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.
Κάνουμε στο ζυμάρι περιμετρικά ένα βαθούλωμα έτσι ώστε να μην μας φύγει στο ψήσιμο η γέμιση και απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτα.
Βάζουμε από πάνω τη μοτσαρέλα και την παρμεζάνα και ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να ροδίσει καλά, για περίπου 10 λεπτά.
Βγάζουμε από τον φούρνο, περιχύνουμε με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο, προσθέτουμε στην επιφάνειά της τον βασιλικό και την κόβουμε σε τρίγωνα.
Σερβίρουμε αμέσως.

Υλικά για 4 άτομα / Προετοιμασία 25 λεπτά / Μαγείρεμα 10 λεπτά

Υλικά

Για τη ζύμη
-1 φακελάκι μαγιά
-1 φλιτζάνι νερό χλιαρό
-1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-2½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για τη γέμιση
-1/2 φλιτζάνι έτοιμη σάλτσα για πίτσα ή σάλτσα ντομάτα
-1 φλιτζάνι μοτσαρέλα ψιλοκομμένη
-1/3 φλιτζανιού παρμεζάνα τριμμένη
-1/3 φλιτζανιού βασιλικό ψιλοκομμένο
-ελαιόλαδο

Συνταγή: Κώστα Τσίγκα,
Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Ηλίας Δεμιρτζόγλου,
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος

http://www.thecookbook.gr/article.asp?catid=28492