Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΡΟΤΑΣΗ: Κρασάτο Κοτόπουλο


Για σήμερα σας προτείνουμε κρασάτο κοτόπουλο. Μια συνταγή εύκολη, νόστιμη και οικεία.
Υλικά: 1 μέτριο κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες ,1/2 κούπα αλεύρι,



250 γρ. μανιτάρια ολόκληρα, καλύτερα φρέσκα, 1 ποτήρι κόκκινο κρασί,10 - 12 κρεμμυδάκια, 1 κ. σούπας πάστα ντομάτας, ελαιόλαδο, 1/2 κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό , αλατοπίπερο,πάπρικα

Σε ένα πιάτο βάζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε 3 πρέζες αλάτι, πιπέρι και πάπρικα κι ανακατεύουμε. Αλευρώνουμε το κοτόπουλο (χωρίς πέτσα).
Βάζουμε λάδι σε μεγάλη κατσαρόλατόσο ώστε να σκεπάσει τον πάτο (και λίγο πιο πολύ) και τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο. Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε πιατέλα με αχαρτί και ρίχνουμε λίγο λάδι ακόμα. Τσιγαρίζουμε στην κατσαρόλα τα κρεμμυδάκια και προσθέτουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε στην κατσαρόλα και το κοτόπουλο, την ντομάτα, αλάτι, το κρασί και γεμίζουμε με νερό ώστε να σκεπάσει το φαγητό 1,5 φορές.
Βράζουμε αργά, για 30 λεπτά με σκεπασμένη κατσαρόλα και ύστερα ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα μέχρι να "δέσει" το ζουμί. Πριν σερβίρουμε προσθέτουμε και τον μαϊντανό.
Μπορούμε να συνοδεύσουμε με ρύζι ή χιλοπίττες.