Ακόμη και τα φασολάκια έχουν μυστικά, ο chef Άκης Πετρετζίκης, μας καθοδηγεί στην γευστική υπεροχή...
--ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ--
- Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες στη μέση και στη συνέχεια σε φέτες 1-2 εκ.
- Ψιλοκόβουμε το ξερό κρεμμύδι, κόβουμε σε ροδέλες το φρέσκο κρεμμυδάκι, κόβουμε το σκόρδο σε φέτες και τα αφήνουμε σε ένα μπολ.
- Τοποθετούμε μια πλατιά χαμηλή κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί.
- Προσθέτουμε το μείγμα με τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε όλα μαζί στο ελαιόλαδο για 3-4 λεπτά .
- Προσθέτουμε και τις πατάτες και τις αφήνουμε και αυτές να σοταριστούν καλά για 3 λεπτά.
- Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
- Προσθέτουμε στην κατσαρόλα την τομάτα κονκανσέ, τον κύβο , το νερό, το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη, τα φασολάκια και ανακατεύουμε ελαφρά με μια ξύλινη κουτάλα.
- Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
- Όταν είναι έτοιμο το φαγητό και έχουν γίνει τα φασολάκια και οι πατάτες προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε.
https://akispetretzikis.com/el/categories/ladera/fasolakia-ladera-kokkinista