Μια ιδιαίτερη συνταγή από τον εξαιρετικό chef Άκη Πετρετζίκη.
Μας εντυπωσίασε !!
https://akispetretzikis.com/el/categories/snak/patates-jacket-light
Μας εντυπωσίασε !!
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
- Στρώνουμε στον πάγκο εργασίας μας 4 φύλλα από αλουμινόχαρτο με λαδόκολλα.
- Τρυπάμε τις πατάτες με ένα πιρούνι σε πολλά σημεία και βάζουμε από μία σε κάθε λαδόκολλα.
- Σε κάθε πατάτα προσθέτουμε από ½ κ.σ. ελαιόλαδο, ½ σκ. σκόρδο, 1 κλ. δεντρολίβανο, 1 κλ. θυμάρι και 1 κλ. ρίγανη.
- Τυλίγουμε τις πατάτες πολύ καλά με το αλουμινόχαρτο και τις μεταφέρουμε σε ένα ταψάκι.
- Ψήνουμε για 1-1 ½ ώρα.
- Αφαιρούμε από τον φούρνο και τις ξετυλίγουμε.
- Όσο είναι ακόμα καυτές τις χαράζουμε κατά μήκος με ένα μαχαίρι.
- Στη συνέχεια πιέζουμε ελαφρά με τα χέρια μας τις άκρες τους ώστε να ανοίξει το σημείο που χαράξαμε.
- Τις τοποθετούμε στο ίδιο ταψί χωρίς αλουμινόχαρτο και πασπαλίζουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το θυμάρι και 1 κ.σ. τυρί κρέμα στο άνοιγμα της κάθε πατάτας.
- Διπλώνουμε στη μέση τις φέτες γαλοπούλας και τοποθετούμε 2 φέτες στο άνοιγμα της κάθε πατάτας.
- Κόβουμε τις πιπεριές σε κυβάκια 0,5 εκ. και τις βάζουμε πάνω από τις πατάτες μαζί με το τσένταρ.
- Ψήνουμε 10-15 λεπτά.
- Αφαιρούμε από τον φούρνο και σερβίρουμε με το φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, δυόσμο και λίγο ελαιόλαδο.