Μια ακόμη έξυπνη - νόστιμη και γρήγορη συνταγή του Άκη :
Βίδες ολικής με τσίλι, μυρωδικά και ταχίνι
Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε μία κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τα μακαρόνια.
Τα βράζουμε 1 λεπτό λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας. Θέλουμε τα μακαρόνια μας να είναι al dente.
Μόλις τα ζυμαρικά μας είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από τη φωτιά, τα σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Κρατάμε όμως λίγο από το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά γιατί θα μας χρειαστεί στη συνέχεια.
Παράλληλα σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός το μίσο, τον χυμό λάιμ και το σησαμέλαιο.
Ψιλοκόβουμε τη πιπεριά τσίλι, το σκόρδο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το βασιλικό και τον κόλιανδρο και τα προσθέτουμε στο μπολ.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το σύρμα χειρός και προσθέτουμε και το ταχίνι.
Ρίχνουμε τα ζυμαρικά στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. Αν η σάλτσα μας φαίνεται πολύ παχύρρευστη προσθέτουμε 50 γρ. νερό. Αν θέλουμε ακόμα πιο αραιή σάλτσα προσθέτουμε και άλλα 50 γρ. νερό.
Ψιλοκόβουμε την τομάτα και σερβίρουμε πάνω από τη μακαρονάδα μας. Ελέγχουμε τα καρυκεύματα και σερβίρουμε.
Συστατικά
250 γρ. βίδες ολικής
60 γρ. μίσο (πάστα φασολιών)
20 γρ. χυμός λάιμ
1 κ.σ. σησαμέλαιο
1 πιπεριά τσίλι κόκκινη
1 σκ. σκόρδο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
¼ ματσάκι βασιλικός
¼ ματσάκι κόλιανδρο
50 γρ. ταχίνι
ντομάτα για σερβίρισμα
https://akispetretzikis.com/el/categories/zymarika-2/vides-olikhs-me-tsili-myrwdika-kai-tachini